Antwerpen by train

Voor sommigen staat Antwerpen zeer binnenkort weer scherp op het netvlies, want…dan begint er de solden! Voor dat gedeelte van de wereld die dit niets zegt: geen nood! Antwerpen is veel meer dan enkel de solden. Wil je dit echter toch een keer meemaken, of liever gezegd, hier gebruik van maken, om leuke aanbiedingen te scoren: de maand juli moet je daarvoor in Antwerpen zijn!

Antwerpen Centraal Station

De reden dat ik aanbeveel om naar Antwerpen met de trein te gaan, is ten eerste zodat je meteen het stationsgebouw kunt bewonderen! Dit is namelijk heel erg mooi en geregeld blijven er dan ook mensen staan om een foto te maken, zoals ikzelf! Daarnaast is Antwerpen vanuit een groot gedeelte van Nederland prima te bezoeken per trein. Vanaf Rotterdam bedraagt de reistijd een ruim uur, of met de Thalys zelfs maar een half uur!

photo credit

Naast dat je er heerlijk kunt winkelen, is Antwerpen bij uitstek een stad om te combineren met een uitje naar de Antwerpen Zoo, of om bijvoorbeeld een museum te bezoeken! Het nieuwste en hypermoderne museum wat sinds 2011 is geopend is het MAS. Naast de verschillende collecties zou je er alleen al een kijkje gaan nemen vanwege de architectuur en het uitzicht over de stad!

photo credit

Ten slotte is een voordeel van Antwerpen nu het zomer wordt: de stad ligt aan het water! Je kunt bij hitte en als je het winkelen of rondwandelen moe bent ook uitstekend je naar de haven begeven en de verkoeling opzoeken van de Schelde. Ook kan je ervoor kiezen naar de overkant van de Schelde te gaan om te gaan genieten van de zon op het Sint Annastrand, het permanente stadsstrand!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.