Modica panorama

Modica, stad van de kathedralen, panorama’s en chocolade.

Trappen, trappen en nog meer trappen!

De stad Modica in het zuiden van Sicilië staat bekend om bijzondere chocolade, maar ook de stad zelf is de moeite waard om te gaan bekijken. Niet voor niets is zij onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. Lees in deze blog wat je er zoal kunt zien tijdens een mooie stadswandeling!

Modica panorama
In deze blog lees je alles over de mooie stad Modica!

Een bekende heilige is de stadspatroon

Modica gaan ontdekken begint simpelweg met het naar boven lopen over de vele traptreden. Indien je je auto parkeert op de Corso Umberto, kan je via vele traptreden richting de grootste Dom van de stad wandelen: de Duomo San Giorgio. Deze dom herbergt een bekende heilige, in het Nederlands staat hij beter bekend als sint Joris. Precies, degene die de draak versloeg! Je komt hem tegen in de Dom en ook her en der in de stad aangezien hij de beschermheilige van Modica is.

Duomo di San Giorgio
Na veel traptreden kom je bij een aantal laatste brede traptreden die leiden naar de Dom
San Giorgio
San Giorgio kom je overal in de Dom tegen….
St Joris Modica
…en ook buiten in de stad, zoals op deze mooie muurschildering!

Van trap naar trap, om elke hoek een verassing

Vanaf de Duomo San Giorgio kan je nog verder naar boven wandelen en genieten van het mooie uitzicht. Het wandelen in Modica doet aan als een echte ontdekkingstocht: achter elke hoek verschuilt weer een nieuw panorama of prachtig gebouw. Naast de Dom zijn er nog veel meer mooie kerken en andere gebouwen te bewonderen. Net als nagenoeg elke andere stad in deze regio van Sicilië is namelijk ook Modica na de allesverwoestende aardbeving van 1693 volledig herbouwd in barokke stijl. De St Pieter Kathedraal wordt gesierd door standbeelden van alle apostelen, in de straten kom je verschillende mooie palazzi tegen en ook de klokkentoren van het castello di Conti (het kasteel van de graven) is een echter blikvanger.

Modica straat
Via de mooie straten van Modica naar boven lopen…
Modica trappen
…en weer afdalen. Achter elke bocht ligt een mooi panorama!
panorama Modica
…of je kunt van bovenaf bekijken waar je vervolgens naartoe wilt!

Chocolade op traditionele wijze

Modica staat ook bekend om de chocolade. Deze wordt er namelijk nog op traditionele wijze gemaakt: de cacao wordt gemixt met andere ingrediënten en wordt vervolgens maar tot max 40 graden verhit, waardoor de suiker niet smelt en ook de cacao een deel van haar smaak behoudt welke bij de industriële processen verloren gaat. Hierdoor krijgt chocolade uit Modica een karakteristieke smaak en textuur. Kortom, het is de moeite waard om in Modica een stukje chocolade te proeven! Wij kozen enkele heerlijke smaken uit bij Don Cioccolato, een winkel en bar aan de Corso Umberto waar veel verschillende smaken chocolade verkrijgbaar zijn.

Modica chocolade
Bij Don Cioccolato kan je heel veel verschillende smaken chocolade proeven! De doosjes zijn ook leuk om mee te nemen als souvenir. Wat dacht je van deze?

Praktische informatie

Modica ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Catania en is het beste te bereiken met de auto. Het is aan te raden om een dag, of zelfs meerdere dagen, uit te trekken om deze stad te gaan bekijken! Al zal de stad ook prachtig zijn in de zomer, door de vele trappen en steile ligging is het bij uitstek een plaats om te bezoeken in de andere seizoenen. Wij bezochten de stad in november. Het zonnetje scheen nog heerlijk en met zo’n 20 graden was het een perfecte dag om de stad te verkennen.

Kathedraal st Pieter
Modica is een echte aanrader! Maar er is in Sicilië nog veel meer moois te bekijken!

Meer lezen over Sicilië?

Ben je op zoek naar nog meer reistips en informatie over Sicilië? Bekijk hier mijn pagina met alle blogs welke ik heb gepubliceerd over dit mooie eiland. Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:

Modica tips
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.