zomer wijn

Summer stories deel 2: een zomerse verhalen collectie.

Zomer: tijd voor lekker lezen.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een collectie samenstelde van korte verhalen om tijdens lange zomerdagen de tijd mee te doden. Vier jaar geleden om precies te zijn! Inmiddels heb ik alweer een hele verzameling korte verhalen op Cities ’n Stories gepubliceerd. Een aantal zomerse verhalen vind je in deze nieuwe collectie. Pak een koel glas wijn en kies een mooi verhaal uit om even bij weg te dromen. Fijne zomer!

zomer wijn

1. De naam – Venetië.

Het korte verhaal De Naam speelt zich af tijdens een zomer in de 18e eeuw in de prachtige stad Venetië. Wat maakte dat ik de geschiedenis indook om dit verhaal op te schrijven? De reden is eenvoudig: de hoofdpersoon spreekt anno 2020 nog steeds tot de verbeelding! Wie dit precies is, ontdek je in dit verhaal vanzelf.

2. Het laatste verzoek – Parijs.

Wat een gemakkelijke vraag zou moeten zijn, blijkt in het korte verhaal Het Laatste Verzoek de hoofdpersoon het zweet doen uitbreken. Lees waarom een getalenteerde schrijver op een zomeravond de trappen in de wijk Montmartre afrent en zich haast om daar op tijd bij een familielid aan te komen.

Parijs

3. Tapas, wijn, en twee geheimen – locatie: geheim.

Een vrouw verwikkeld in het daten, lijkt een spelletje te spelen met een tapas restaurant eigenaar. Op een avond besluit hij dat het afgelopen moet zijn. En wat er dan gebeurt…dat lees je in dit korte verhaal Tapas, wijn en twee geheimen!

4. Een liefde die door de maag ging – Catania.

In dit verhaal lees je over hoe het klassieke gerecht pasta alla Norma is ontstaan! Ook als je helemaal geen fan bent van pasta, lees je dit korte verhaal Een liefde die door de maag ging, lekker weg. Een vrouw uit het gezelschap wat de opera Norma opvoert in het mooie theater Bellini in Catania zorgt voor reuring bij één van de omringende restaurants. Een zomers verhaal in Italiaanse sferen!

restaurant pasta alla norma

5. Zomervlinders – een Italiaans buitenhuis.

In het verhaal Zomervlinders woont Sonia in een pracht van een villa op een groot landgoed buiten de stad. Ze wil echter niets liever dan verhuizen naar deze stad, want ze verveelt zich stierlijk. Lees in dit korte verhaal wat een nachtvlinder te maken heeft met een aantal voorvallen tijdens een warme zomeravond. Voorvallen die misschien wel álles veranderen.

vlinder

En hier lees je nog meer:

Dit was Summer Stories deel 2. In deel 1 kan je een andere collectie van zomerse verhalen lezen!

Bezoek mijn pagina Stories voor het complete overzicht van alle korte verhalen die ik tot nu toe heb gepubliceerd op mijn blog.

Wil je deze collectie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:

zomerse verhalen0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.