Stadsmensen en streekproducten.

Onderweg zijn en diverse steden en plaatsen in het buitenland bezoeken, is vaak ook een reis in verschillende en nieuwe smaakervaringen opdoen! In Nederland komt het zelden voor, maar in de landen om ons heen worden er regelmatig feesten en evenementen rondom een bepaald voedselproduct georganiseerd. Bekijk de komende maanden een gemiddelde evenementen kalender in Duitsland, Frankrijk en/of Italië in de streek waar je je bevindt, en je zult er geheid een aantal evenementen treffen rondom bijvoorbeeld wijn, kazen, ham…
salumeria 13, Salerno, IT.
De bepaalde producten zijn de trots van een streek. Vaak terecht. Ik kan mij nog steeds verbazen hoe ontzettend goed een bepaalde kaas of ham of wijn soms smaakt, en schaam mij dan haast een beetje als ik bedenk met welk eten we hier in Nederland soms genoegen nemen. (ik wil je uitdagen minsten 5 overheerlijke typisch Nederlandse voedselproducten te noemen! :-))
photo credit
Gelukkig is het niet alleen maar huilen met de pet op. Ook in de Nederlandse steden en regio’s kan je op steeds meer plekken terecht voor overheerlijk eten en is er gelukkig de trend gaande van steeds bewuster omgaan met voedsel. Goed eten en eten afkomstig uit de regio, wordt steeds meer gewaardeerd. Laatst at ik hier in Delft een biefstuk bij een restaurant waarvan het vlees afkomstig was van een koe uit een weide even verderop. Daarmee vind ik dat de ontwikkelingen de goede kant op gaan.

photo credit
Maar toch…we winnen het niet van de wijnen uit Zuid-Frankrijk, de kazen, de salami en mozzarella uit Italië…het zijn de smaken die ik mis als ik hier weer terug ben in Nederland en waar ik naar uitzie zodra ik weer vertrek!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.