Smakelijk Brussel!

Atomium

Deze week wordt Brussel veel genoemd in verband met de Europese verkiezingen. Ikzelf denk bij Brussel, en bij België in het algemeen, echter toch vooral aan…chocolade! En ook aan lekker eten en, ook zo heerlijk, de Brusselse wafels!

De enige echte Brusselse wafel!

De Brusselse wafel verschilt van andere wafels qua smaak en structuur en wordt warm gegeten. Op diverse plekken in de stad is deze lekkernij verkrijgbaar. De wafel wordt altijd met poedersuiker geserveerd en naar gelieven met slagroom, of zoals op deze foto, met nog weer andere zoetige heerlijkheden!

De hofleverancier van het koningshuis.
Ook chocolade is iets waar België, en zo ook de stad Brussel, in uitblinkt. Alle bekende namen hebben er een winkel, de pralines zijn van uitstekende kwaliteit en bij verschillende chocolatiers kan je demonstraties bijwonen van het bonbons maken. Loopt het water je al in de mond? Mocht je het geduld er nog voor hebben: Brussel beschikt ook over een chocolade museum! Maar ik wed dat je je na een bezoek hieraan alleen nog maar rechtstreeks naar de eerste bonbonverkoper haast, om zelf van een aantal heerlijke bonbons te kunnen genieten! 
Brussel, echt genieten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.