pizza

My June notes…een staycation en zomeravonden.

Het begon met een staycation…

Er is weer een nieuwe maand begonnen en dat betekent dat het tijd is voor mijn terugblik op de vorige maand. De maand juni begon met een staycation! Ik nam een weekje vrij om even te ontsnappen aan de routine en bleef in eigen land. Het was heerlijk om even op pad te kunnen. Ik bezocht familie, reed flink wat kilometers stuk op de Nederlandse autowegen en ook pakte ik op een middag de fiets om het mooie centrum van Amsterdam weer eens te doorkruisen. Een bezoekje aan de kapper mocht ook niet ontbreken. Na maanden geen kapper te hebben gezien, werd dat wel eens tijd…

flowerbike amsterdam
Ik spotte de vrolijke fietsen van Flowerbike man zoals deze. Heb jij ze al zien staan?

En toen werd het warm, maar publiceerde ik toch nog een aantal blogs.

Juni kende een flink aantal warme dagen. Opeens zaten we weer in de 30 graden en was het tot ’s avonds laat nog broeierig. Meestal doe ik tijdens dit soort dagen niet heel veel. Op mijn blog verschenen in juni echter toch nog drie blogs! Ik zoomde in op de mooie art nouveau stijl die je veel kunt vinden in Brussel. Ik vind Brussel een heel erg leuke stad voor een stedentrip. Onder andere de art nouveau is hier de reden voor. Vervolgens maakte ik een stedentrip checklist welke je kunt downloaden in deze blog. Na het maanden thuiszitten en nu weer langzaam aan op pad kunnen, is een opfrisser qua wat allemaal handig is voor je voorbereiding mooi meegenomen!

jordaan rozen
Juni is ook de maand van de rozen welke er prachtig bijstaan in de Jordaan

Ten slotte plaatste ik een blog met allemaal nieuwe tips over Sicilië. Helaas gaan we dit eiland zelf voorlopig nog even niet zien. Het in een vliegtuig stappen staat me tegen en zo zijn er nog wat redenen. Het is dubbel, want aan de ene kant is het superfijn dat maatregelen weer versoepeld zijn en kunnen veel landen de inkomsten uit toerisme erg goed gebruiken. Daarbij woont mijn schoonfamilie er en zou ik hen natuurlijk graag weer zien. Aan de andere kant is er nog heel veel onbekend over het virus, valt een groot deel van mijn schoonfamilie in de risicogroep, en wacht ik wat dat betreft liever nog even op betere tijden.

pizza
Gelukkig kan je ook dichtbij huis van een heerlijke pizza in de zon genieten

Toch werd alles alweer iets normaler.

Het jaar 2020 zal als een crisisvol jaar de historie ingaan. Daarbij vraag ik mij serieus af wat ons de komende jaren nog te wachten staat. Toch waren er in juni al veel momenten dat alles eigenlijk weer gewoon normaal leek. Zo bezochten we voor het eerst sinds maanden weer eens wat vrienden, stookten we een bbq op en zaten we in het park. We aten gezellig pizza op een terras in de zon en ik zag voor het eerst mijn ouders weer.

jarig
En ik was jarig in juni. Daar hoorden natuurlijk rozen bij en een lekker taartje!

En eindigde de maand juni met het boeken van onze zomervakantie!

Ook in mijn blogs op Cities ’n Stories lag de nadruk weer meer op reizen en ik plaatste al bijna niks meer met de hashtag blijfthuis. Ten slotte boekten we eindelijk onze zomervakantie! Na veel wikken en wegen wat te doen, hakten we eind juni de knoop door. We zouden twee weken even eropuit gaan, ook Nederland zelf zagen we als optie. Na echter een hele middag veel te dure huisjes in Nederland te hebben afgestruind, kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. En dus gaan we een roadtrip maken naar Piemonte. We zitten daar vlakbij Turijn en bezoeken onderweg familie die in Valle D’Aosta woont. Ik ben al aan het aftellen!

klaprozen
en nog een laatste plaatje uit juni: de mooie klaprozen die volop bloeiden

Heb jij nog vakantieplannen voor deze zomer? Of voor later dit jaar? Laat het weten in een reactie of via de social media.

2 antwoorden
 1. Mandy
  Mandy zegt:

  Leuke blog! Ondanks dat alles nu weer normaal lijkt, zou ik het wel eng vinden om naar het buitenland te gaan want je hoor ook dat het in veel plaatsen alweer slechter gaat. Mijn zus is nu in Kroatië en mensen staan hutjemutje op elkaar, ze is helemaal flabbergasted

  Beantwoorden
  • janine reso
   janine reso zegt:

   Thanks! Ja dat snap ik wel. Het blijft een beetje een risico natuurlijk en een kwestie van eigen verantwoordelijkheid om nu op pad te gaan. Ik hoor echter ook dat in de horeca hier in NL mensen het soms ook niet meer zo nauw nemen met de regels, dus ik denk dat we dat overal wel meer zullen gaan meemaken. Pas als het virus weer meer de kop opsteekt, zullen mensen weer wat voorzichtiger gaan worden.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.