schrijfdromen

De rijkdom van de herfst – een persoonlijke update

Is het alweer oktober!?

Het is dit najaar erg snel koud en donker geworden. Met elke regenbui en windvlaag raakten de herinneringen aan de zomer verder op de achtergrond. Die heerlijke zomer, met haar warme zon (in Sicilië dan, hier in Nederland regenden we weg) de heldere zee, de lange avonden. De dagen leken eindeloos! Maar nu zijn ze echt voorbij en zijn we sneller de herfst in gerend dan dat ik kan beseffen.

herfst weg
De herfst is weer begonnen!

De herfst en de melancholie van het missen

De herfst brengt voor mij altijd mixed feelings met zich mee. Aan de ene kant is het een tijd van melancholie. Het afscheid van de zomer, het naderende einde van een jaar, het slechte weer en dit jaar ook nog eens het onwennige van dat zo goed als alle regels er niet meer zijn en dat nu pas eigenlijk het besef komt van wat we 1,5 jaar lang hebben moeten missen. Ik bedoel nog niet eens grote dingen, wij hebben geen bruiloften of jubilea hoeven uitstellen, maar gewoon, de simpele dingen zoals verjaardagen vieren, gewoon even op visite, gezellig winkelen en vervolgens ergens iets eten. Ook hebben we in de directe omgeving niemand verloren en toch, een gevoel van verlies loopt nu al een aantal weken met mij mee sinds het continue ‘op je hoede zijn voor besmetting’ voorbij is. Misschien is het meer een algeheel besef van alles en allen die we hebben verloren. Je leest het al, melancholie alom. Het hoort denk ik ook gewoon bij de verwerking van de intense periode waar we in hebben gezeten. Gelukkig zijn er ook leuke dingen!

Amsterdam winter herfst
Ook hier in Amsterdam is alles zo ongeveer weer als vanouds en ik zie uit naar de gezelligheid van de feestdagen!

En dan nu de leuke dingen

Nu is de herfst niet enkel melancholie. Ook is het een vrolijke tijd met familie verjaardagen, vaak op pad gaan om te genieten van de mooie herfstkleuren én daarbij ben ik bezig aan een schrijfproject! Helaas heeft Cities ’n Stories er wel een beetje onder te lijden, want ik kan mijn tijd maar één keer besteden. Het schrijfproject is de reden dat je hier momenteel wat minder vaak nieuwe blogs aantreft. Mijn schrijfproject betreft namelijk…mijn eerste echte roman!

schrijfdromen
Nieuws! Ik schrijf momenteel mijn eerste roman! In deze foto’s een paar hints over waar het verhaal zich afspeelt.

Van schrijfdromen naar mijn eerste roman!

Sinds begin dit jaar ben ik bezig met mijn schrijfproject. Het wordt een heerlijke feelgood roman welke zich afspeelt in drie verschillende steden, deels in Nederland en deels in Italië. Momenteel werk ik aan de hoofdstukken welke zich afspelen in Milaan. In deze stad verwacht de hoofdpersoon Naomi haar internetliefde te kunnen gaan ontmoeten. Niets is echter wat het lijkt (want inmiddels ben ik 39 hoofdstukken verder) en wie Naomi uiteindelijk ontmoet en waar, dát hoop ik jullie ergens volgend jaar te kunnen gaan delen!

Milaan Dom nacht
Momenteel werk ik aan de hoofdstukken welke zich afspelen in Milaan

Lees je graag feelgood romans? Lijkt jou het leuk om een alvast een stukje van mijn boek te lezen? Laat het me weten in een reactie of via de social media!

De cirkel is rond

Kortom, de afgelopen 1,5 jaar heeft ook veel mooie dingen gebracht die in de plaats kwamen van het alles wat we moesten missen. Voor mij bracht het onder andere de start van het realiseren van mijn schrijfdromen. En zo is de cirkel opnieuw rond, is het opnieuw herfst en gaan de laatste paar maanden van het jaar in. Een hele mooie en rijke herfst gewenst!

Leestip voor bij je warme chocolademelk als buiten de zoveelste herfststorm tekeer gaat: in de categorie Stories vind je al mijn korte verhalen welke ik tot nu toe heb geschreven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.