Groningen in beeld

Uitzicht op de Martinitoren

Na enkele weken in het zuiden te hebben verbleven, neem ik je in deze blog mee naar een hele noordelijke stad in eigen land! Het is de noordelijkste van Nederland. Het is een grote stad: de 6e grootste stad van Nederland. Het is Groningen!

photo credit

Groningen is voor mij persoonlijk een bijzondere stad: in deze stad heeft een gedeelte van mijn familie jaren geleden gewoond! Mijn oma sprak het nog: het Grunnings. Ikzelf heb het nooit verstaan, maar wellicht verklaart het wel een beetje mijn zienswijze op Nederland.:)

photo credit

Tegenwoordig is Groningen een moderne grote stad, met een mooi stadscentrum waar je nog veel historie kunt terugvinden! Bezienswaardigheden zijn uiteraard de Martinitoren (of d’Olle Grieze zoals de leuke bijnaam die de toren van de Groningers heeft gekregen) of bijvoorbeeld de Grote Markt waar de Martinitoren aan ligt en de Vismarkt.

Grote Markt op een herfstochtend

Aangezien Groningen een belangrijke regionale functie voor de omgeving vervult, is de stad van alle markten thuis. Een voorbeeld is de hoeveelheid kunst die er te vinden is! Van oudsher is de stad een erg artistieke stad en tref je er vele galerieën en exposities. Naast dat is de stad ook een echte studentenstad, waardoor er enorm veel jonge mensen wonen. Ten slotte levert zij ook met enige regelmaat nieuwe staaltjes architectuur af zoals de Tasmantoren, een woontoren welke je op de foto hieronder kunt zien.

photo credit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.