Met de metro!

photo credit

In alle grote steden vind je het terug: een metrolijnen netwerk welke de diverse punten in de stad verbindt. Vaak maakt de metro de vele bezienswaardigheden in de stad makkelijk bereikbaar! Het uiterlijk van de metrostations verschilt erg en varieert van lelijk tot saai tot apart tot adembenemend. In deze blog een aantal voorbeelden uit de laatste twee categorieën!

photo credit

De metro in Parijs beschikt over stations met een mooie art-nouveau stijl. In Londen zijn de borden heel herkenbaar. In Frankfurt kom je echter een metro ingang tegen welke lijkt op een trein die uit de grond naar boven is komen rijden! Opvallend is het in ieder geval.

photo credit

Zodra je een metrostation inloopt, is het de stationshal welke soms verbazingwekkend mooi is. Zo stond ik zelf deze zomer mijn ogen uit te kijken in het nieuwe gedeelte van de metro in Napels. Boven de roltrappen is een mozaiek en lichtjes kunstwerk opgebouwd wat de Kathedraal wordt genoemd. Ergens zit een sensor waardoor het nog spectaculairder wordt zodra je er met de roltrap onder staat!

photo credit

In Lissabon staat een enorm metrostation: Gare do Oriente. Het is ooit gebouwd voor de wereldexpositie en is met net zoveel bezoekers per jaar als Grand Central Terminal in New York een van de grootste metrostations ter wereld!

photo credit

Uiteindelijk draait het in de metro vooral om makkelijk de weg te kunnen vinden. Vooral als je maar even in een stad bent en er de weg niet kent. Vaak worden de lijnen en de daarop rijdende metro’s met kleuren aangegeven om duidelijk te maken welke metrolijn je moet hebben. In Praag hebben ze deze kleuren mooi verwerkt op de muren waardoor het alles nog overzichtelijker wordt. Fijne reis en “mind the gap!”

photo credit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.