Delft, the typical Dutch intercultural city…


Er is een stad waar ik het thuisgevoel heb gevonden: Delft! Deze stad met haar historische centrum, grachtjes, teveel fietsen en mix van locals, studenten, expats en andere immigranten, is waar ik heerlijk kan rondslenteren door de straatjes en waar ik tegelijkertijd kan genieten van het wonen in een van de flats van mijn multiculturele wijk net even buiten het stadscentrum.

Delft wordt geregeld ‘typisch Hollands’ genoemd. Het Delfts blauw, Vermeer, en de historie van de stad werken hier natuurlijk aan mee. Maar nog nooit eerder heb ik in zo’n internationale stad gewoond als Delft! Over typisch Hollands gesproken: ik vind niet dat er niet zoiets bestaat. De Nederlander in het oosten van het land is een ‘andere’ Nederlander dan de westerling. Als je een uurtje naar het zuiden reist, kom je ook in een compleet andere wereld terecht. En al staat er precies dezelfde supermarkt om de hoek: het is niet wat het lijkt! Ik kan het weten, ik heb jaren in het uiterste zuiden gewoond. Nederland is altijd een mix geweest van culturen. En Delft versterkt dat nog eens door de diversiteit aan inwoners en studenten die uit alle hoeken van de wereld afkomstig zijn.

Misschien is het wel juist die mix dat ik me hier zo thuis voel. Mijn buurvrouw is Afrikaans, maar ook Nederlander. En haar dochter is Nederlander, maar ook Afrikaans. Ikzelf ben hier thuis in een stad waar wordt gewerkt aan sterke staaltjes technologie met mensen van over de hele wereld, terwijl Delft met haar honderdduizend inwoners natuurlijk ontzettend klein is vergeleken met andere steden.


Dat is trouwens het enige ‘typisch Hollandse’ wat ik aan Delft kan bespeuren: de stad is heel klein qua daadwerkelijke omvang, maar is tegelijkertijd wereldwijd een hele grote speler op het gebied van watermanagement en de technologie daarvoor. En stiekem ben ik daar nog trots op ook. Ook sfeer proeven? Wees welkom in Delft!0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.