kerstman

10x Netflix en kerst: mijn tips voor films, series en documentaires.

’tis the Season!’ 2023 update

Langzamerhand naderen de kerstdagen en meer en meer zie je de gezellige kerstdecoratie verschijnen. Het is bijna kerst! In deze blog vind je mijn tips welke klassiekers en nieuwe releases je momenteel op Netflix kunt vinden!

kerstman
In deze blog vind je mijn tips voor Netflix tijdens de feestdagen!

1. Sterspelers in een kerstdorp: The Christmas Chronicles pt 2

Deze kerstfilm is er één met het klassieke thema ‘red kerst’. Het speelt zich af in een prachtig vredig kerstdorp waar de kerstman en zijn vrouw wonen. Deze rollen worden met verve vertolkt door Kurt Russel en Goldie Hawn. Alles lijkt voorspoedig te gaan totdat een kerst-elf roet in het eten gooit. Of het nog op tijd gaat lukken om kerst te redden? Je kunt het zien in deze heerlijke feelgood film.

2. Dan ook nog even terugkijken: deel 1 van The Chrismas Chronicles

Goed nieuws voor als je The Christmas Chronicles part 2 leuk vindt: deel 1 staat ook nog op Netflix! De films zijn prima los van elkaar te bekijken. In deel 1 waarin de kerstman ook door Kurt Russel wordt gespeeld, botsen twee kinderen op een nacht tegen de kerstslee aan en doen ze er vervolgens alles aan om, jawel, kerst te redden.

kerstboom verlicht netflix
De kerstsfeer komt helemaal terug in deze films

3. De Nederlandse editie: De familie Claus, deel 1 2 en 3

Een Nederlandse toevoeging aan de feelgood films is De familie Claus. Inmiddels zijn er al 3 delen te zien op Netflix. Het verhaal begint rondom een jongen van wie zijn vader overleden is op kerstavond. Sindsdien haat hij kerst. Hij ontdekt echter dat zijn opa de kerstman is en dat zijn familie daarmee een belangrijke rol speelt tijdens kerst. Of hij ooit zijn haat voor kerst opzij kan gaan zetten om de familietraditie voort te zetten?

4. Een heerlijk zoete serie: Dash & Lily

Naar het boek, dit is een heerlijke, mierzoete, serie die afspeelt in New York. Om de beurt schrijven Dash en Lily berichtjes en opdrachten aan elkaar in een rood notitieboekje dat ze op verschillende plekken in de stad achterlaten. Gaandeweg de serie wordt je meegenomen in hun levens en in een heerlijke kerstsfeer! Gaan ze elkaar ontmoeten? En dan? Ik vind dit een superleuke serie.

5. Een klassieker: The Polar Express

De animatiefilm The Polar Express is mijn favoriete kerst animatiefilm. Het verhaal wat draait om een jongetje wat niet in de kerstman gelooft, maar hem nu toch gaat ontmoeten doordat hij ’s nachts opstapt op de grote trein Polar Express. Met een mooie rol voor Tom Hanks als conducteur biedt deze film veel magische momenten. De film staat weer op Netflix en is een aanrader als je wat kerstsfeer in huis wilt halen.

netflix kerst films
Gezellig films kijken tijdens de feestdagen

6. Een groene klassieker: the Grinch

Het kerstverhaal The Grinch gaat over een lelijk groen monster wat hoog in de bergen woont en kerst wil stelen van het volkje The Who, simpelweg omdat hij kerst haat. Het lukt hem nog ook…of zal het in de film uiteindelijk toch goed komen? Jim Carrey op zijn best.

7. De documentaire Dance dreams: hot chocolate nutcracker

Deze documentaire is een heerlijke mix van dans en kerst! De dansers worden gevolgd naar de jaarlijkse opvoering van de notenkraker, maar dan de versie gemaakt door Debbie Allen. Houd je van dansfilms, documentaires gemixt met een flinke dosis kerst? Dan is dit een aanrader om de kerstdagen mee door te komen.

8. Een bijzondere adventskalender: the holiday calendar

De film The Holiday Calendar leek me in het begin wat voorspelbaar, en dat is hij natuurlijk ook, want het is een kerstfilm, maar toch ben ik blijven kijken en wat is deze leuk! Een antieke adventskalender lijkt te kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren. Heel eng eigenlijk, maar het lot kan je natuurlijk proberen te tarten en misschien ook wel ontvluchten! Met de gebeurtenissen tel je af naar kerst en vond ik het leuk gedaan hoe uiteindelijk alles op zijn pootjes terechtkomt.

9. Mijn eigen favoriet: The Holiday

De film The Holiday is inmiddels ook een klassieker. Het is een van mijn favorieten en ik ben dan ook blij om te zien dat deze op Netflix staat. Twee vrouwen met verschillende problemen in hun levens besluiten om tijdelijk te wisselen van huis. Hierdoor ontmoeten ze respectievelijk Jude Law en Jack Black die hun levens op hun kop zetten. Dan komt er die onvermijdelijke keuze: gaan ze terug naar hun oude leven…of gaan ze verder?

kerstverlichting

10. Jingle jangle, een muzikaal kerstsprookje

Ten slotte tip ik je de swingende film Jingle Jangle. Een speelgoedmaker wordt bedrogen door zijn assistent die er met zijn uitvinding vandoor gaat. De assistent bouwt een speelgoed imperium, de speelgoedmaker verliest alles. Dan komt zijn nieuwsgierige kleindochter op bezoek en zij zorgt ervoor dat er weer een vrolijke kerst aankomt.

Dit waren mijn tien tips voor films, series en documentaires om te kijken tijdens de feestdagen. Mis jij nog jouw ultieme tip in dit lijstje? Laat het weten via een reactie onder deze blog of via de social media!

Wil je dit lijstje op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:

2 antwoorden
  1. Yaika
    Yaika zegt:

    Oeh, ik ben dol op kerstfilms. Ik ben zelf stiekem in oktober al begonnen met het kijken van kerstfilms. Ik vond persoonlijk het tweede deel van de Princess Switch erg leuk. Daarnaast kan voor mij persoonlijk Love Actually ook niet ontbreken :).

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.