My March notes…en de lente begint!

My March notes

Het is de eerste van de maand en daarmee is het tijd voor mijn overzicht van maart! In deze blog lees je wat er aan nieuwe blogs op Cities ’n Stories verscheen en wat er ondertussen hier in Amsterdam zoal gebeurde. Lees bijvoorbeeld hoe we de koudste maart ooit meemaakten!

lente hyacinten

Het is nog steeds fris buiten, maar met zonnestralen schijnend op de gele Hyacinten lijkt het nét lente!

IJs op de grachten en een café hoog in de lucht

Maart begon met ijs, veel ijs! Op de grachten in Amsterdam welteverstaan, want nadat het een week flink gevroren had kon je er schaatsen! Dat leverde natuurlijk mooie plaatjes op. Ikzelf heb een rondje gewandeld in de vrieskou in de ochtend, toen nog niemand op de schaatsen stond en het ijs er nog vredig bij lag. IJskoud was het! Op mijn blog kon je mijn tips voor alleen reizen lezen en droomde ik alvast weg naar warmer oorden…
ijs grachten
Op het Engelse gedeelte van mijn blog kon je deze maand lezen over het Rembrandtplein. Ik was er toen er door een zware stroomstoring half Amsterdam zonder stroom zat. Het was een heel vreemde gewaarwording om trams donker en stil op de weg te zien staan en te wandelen langs dichte winkels in de doorgaans drukbezochte straten…
march notes
Doordat ik met het plannen van een aantal reisjes voor dit jaar, foto’s tegenkwam van een bezoek aan Barcelona, raakte ik geïnspireerd om een blog over Gaudí te schrijven! Waan je in warm en gezellig Barcelona in deze blog over de prachtige werken van Gaudí die je er kunt vinden.

Casa Batllo

Casa Battló is een waar kunstwerk van Gaudí

Wat ook in maart plaatsvond, was het vierjarig bestaan van mijn blog! Ik vind het heerlijk om met bloggen en alles daarom heen bezig te zijn. Ook vier jaar later! In mijn blog met tips voor langdurig en succesvol een blog bijhouden, deelde ik met je hoe ik dit doe en hoe je dit eventueel zelf kunt gaan doen als je een blog wilt beginnen.
blog 4 jaar
Ondertussen was ik mijzelf aan het voorbereiden voor een ander feestje: een zusje van mij gaat over een aantal weken trouwen! Daarvoor ging ik in maart winkelen met weer een ander zusje voor een outfit voor deze mooie dag en bezochten we voor een koffiebreak het leuke café Blue Amsterdam! Wat er zo leuk is aan dit café, naast die overheerlijke appeltaart, is dat het zich hoog in de lucht bevindt! Bekijk op de website van Blue Amsterdam waar je dit café met mooi uitzicht over de stad kunt vinden.

amsterdam

Genieten van gebak en ijskoffie bij Blue Amsterdam…

Blue Amsterdam

…en genieten van het uitzicht!

Wordt het nu dan echt lente!?

Zo tegen eind maart vond ik het wel echt tijd voor de lente worden. Gelukkig liep de temperatuur weer op en is het door de zomertijd ook weer langer licht! In deze blog deelde ik mijn tips voor even weg tijdens de Paasdagen. Al helemaal in lente stemming schreef ik over een aantal mooie wandelingen die ik ooit heb gemaakt rondom en in een aantal mooie steden. Heb jij er wel eens een wandeling gemaakt? Hopelijk gaat vanaf nu de temperatuur echt stijgen en kunnen we gaan genieten van mooie dagen. Een heel vrolijk Pasen gewenst!

bijna lente

Laat de zonnige dagen maar komen!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.