Eiffeltoren in het zonnetje!

De toren!
Ben je er ooit wel eens geweest? De Eiffeltoren in Parijs? Het is een iconisch gebouw, misschien wel een van de meest iconische van Europa! Ik vond het in ieder geval indrukwekkend om te zien. En dat vinden meer mensen, het was er erg druk! De Eiffeltoren is een populaire highlight om te bezoeken. Dat is echter niet altijd zo geweest. Hierbij een paar facts op een rij over dit beroemde bouwwerk.

Gustave Eiffel en meer
De Eiffeltoren was ontworpen om gebouwd te worden voor de wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs en na 20 jaar zou deze weer worden afgebroken. De inwoners van Parijs vonden het bouwwerk in het begin ook helemaal niet zo mooi! Het afbreken van de toren is gelukkig niet doorgegaan. De toren bleek nuttig voor bijvoorbeeld doeleinden als zendmast zijn, en op gegeven moment werd de toren meer en meer interessant voor het toerisme. Gustave Eiffel is de beroemde ontwerper van de Eiffeltoren en het bouwwerk is tussen 1887 en 1889 gebouwd. Lange tijd was het het hoogste gebouw van de wereld. Pas in 1930 werd dit overtroffen door het Chrysler Building in New York. Nog steeds behoort de Eiffeltoren met haar 317 meter hoogte tot de hoogste gebouwen van Europa.

Populairiteit
De bezoekersaantallen zijn niet altijd zo hoog geweest als de laatste jaren. Pas sinds de jaren ’70 is het pas echt opgekomen om de toren te bezoeken: tegenwoordig komen per jaar zo’n 6 miljoen bezoekers de toren vereren met een bezoekje! (reken maar uit hoeveel dat er dus gemiddeld zijn per dag). Pas sinds 2000 gaat elke avond tussen 9 en 12 de verlichting enkele minuten per uur aan. Tegenwoordig zijn er vaak indrukwekkende lichtshows op de Eiffeltoren en wordt er standaard tijdens de 14e juli groots vuurwerk afgestoken. Kortom, de Eiffeltoren is een bezoekje waard! 

bronnen: officiele website Eiffeltoren en Wiki Eiffeltoren

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.