Achter de schermen 1: de overeenkomsten tussen bloggen en kerst.

Achter de schermen
In deze blog neem ik je niet mee op reis naar een stad, maar geef ik je een kijkje achter de schermen! Toen ik voor deze blog mijn ideeën opschreef, bedacht ik me dat bloggen vaak lijkt op de periode voor kerst! Hoe dat dan precies zit en waar de overeenkomsten zitten lees je in deze blog. Hier deel ik met je mijn tips en tools welke ik gebruik voor Cities ’n Stories. Speciaal voor als je zelf ook een blog hebt, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat er allemaal bij komt kijken!
cookies-christmas-xmas-baking-achter-de-schermen-plan1. Plan, plan, plan!
Een blog is net als een kerstdiner: alles kan je het beste zoveel mogelijk voorbereiden om het resultaat succesvol te laten zijn! Voor mij is plannen een belangrijke ’tool’ voor mijn blog. Per jaar houd ik een lijst bij van blog onderwerpen. Elke maand bekijk ik of ik voor de hele maand genoeg onderwerpen heb en kan ik zien voor wanneer ik precies aan de slag moet gaan om nieuwe inspiratie op te doen! Omdat ik ook fulltime werk en daarom tijd voor mijn blog moet combineren met andere leuke dingen die ik graag doe, helpt het voorbereiden en inplannen om Cities ’n Stories ‘alive and kicking’ te houden.
pexels-photo-59087-twitter2. Tweetdeck en andere social media best friends
Het aanwezig zijn op social media zie ik als belangrijk onderdeel van bloggen. Het zijn de kanalen waarop je je blogs kunt promoten, waar je anderen kunt ontmoeten, inspiratie kunt opdoen en waar je de interactie met je lezers kunt opzoeken! Voor de Tweets en Facebook berichten waarin ik mijn blog promoot, gebruik ik vaak tools om van tevoren voor een hele week berichtjes in te plannen. Net als dat je voor een kerstdiner ingewikkelde mooie gerechten kunt klaarmaken en daarbij kunt kiezen voor het gemak van een kant en klaar dessert om tijd te besparen. Voor Twitter heet mijn tijdbespaarder Tweetdeck en in Facebook zit de functie ingebouwd waarmee je berichten kunt plannen. Heel handig tijdens drukke weken!
christmas-xmas-christmas-tree-decoration3. Iets moois creëren
Waar ik bloggen het meest vind overeenkomen met kerst is dat je werkt aan iets moois, aan een eindresultaat waarvan je kunt genieten. Net zoals het opzetten van de kerstboom, of je huis versieren met andere kerstdecoratie en gerechten bedenken voor het kerstdiner, gaat het mij in bloggen er vooral om dat ik iets moois kan maken waarvan ik en anderen kunnen genieten. Voor Cities ’n Stories betekent dit ook dat het geen blog is waar wekelijks 5 a 10 nieuwe blog posts te lezen zijn, maar eerder een stuk minder. (en ok, dat heeft natuurlijk ook alles te maken met dat ik fulltime werk en ook graag tijd besteed aan andere leuke dingen doen!) Ten slotte is bloggen voor mij schrijven en het vormgeven van een blog door foto’s en plaatjes. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik ook foto’s van websites zoals Pexels, de website waar de foto’s voor deze blog vandaan komen!
pexels-photo-76931-cadeautje4. Kerst!
Het eindresultaat vind ik altijd een feestje. Of het nou een blog is over een recente stedentrip die ik heb gemaakt, een win-actie, of een kort verhaal, ik maak er graag iets moois van en deel dit graag met jou! Kerst zie ik ook als een tijd waarin je kunt genieten van alle moois en kunt delen van wat je hebt met anderen. Er zijn diverse dingen te bedenken: van het schenken van een donatie aan een hulpinstantie, ergens vrijwilligerswerk doen, tot aan het geven van je tijd aan bijvoorbeeld het bezoeken van mensen die eenzaam zijn. Het is bijna kerst, en deze blog is bijna af. Geniet ervan!
Kerst joy

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.