5x Dit is waarom ik blog.

Waarom een blog bijhouden?

Toen Cities ’n Stories 4 jaar bestond, deelde ik in ‘how to…langdurig en succesvol een blog bijhouden‘ mijn tips voor bloggen gebaseerd op de ervaringen welke ik er in 4 jaar mee had opgedaan. Nu mijn blog vijf jaar bestaat, vind ik het leuk om te delen waarom ik eigenlijk blog. Wat maakt dat ik mijn tijd investeer in deze hobby? Is het trouwens wel een hobby, of is dat helemaal niet het goede woord? Lees hier de redenen waarom ik al vijf jaar graag blog en ook hoop er nog heel lang mee door te kunnen gaan.

Catania waarom blog

In deze blog lees je waarom ik graag blog en mijn tips deel op Cities ’n Stories. Een voorbeeld is het in Sicilië proeven van deze heerlijke must-eats!

1. Het ‘lekker lezen’-gevoel creëren

Ik ben fan van de boeken van Jill Mansell en van vergelijkbare schrijvers zoals je in dit lijstje kunt vinden. Het is niet de meest hoogdravende literatuur en heel veel spanning zit er ook niet in, maar het zijn boeken die heerlijk weglezen en zorgen voor ontspanning. Ze geven je hetzelfde gevoel als de films in het genre ‘feelgood movies’. Dat gevoel is precies wat ik graag mee wil geven met de blogs op Cities ’n Stories. Mijn doel met een blog is bereikt zodra lezers de blog zo leuk vonden om te lezen, dat ze hierdoor vaker terugkomen om er nog meer te lezen.

Cities Stories doel

Zodra lezers terugkomen op mijn blog omdat ze graag mijn blogs lezen, heb ik mijn doel met Cities ’n Stories bereikt.

2. Positiviteit het internet in sturen

Helaas heeft het internet, net als de gewone wereld, zijn donkere krochten en zwarte randen. Deel maar eens een uitgesproken mening op Twitter en je kan je geluk niet op. Met Cities ’n Stories wil ik een plek op het internet creëren waar je alleen maar positieve verhalen kunt vinden. Cities ’n Stories gaat over vrije tijd, reizen, lekker uit eten en andere mooie dingen. Het betekent overigens niet dat mijn leven zich in zo’n bubbel van alleen maar leuke dingen afspeelt. Ook ik maak teleurstelling en verdriet mee in mijn leven en heb ervaren hoe donker dagen kunnen zijn. Ik heb echter het geluk dat ik ook ontzettend veel heb om van te genieten en dat ik doorgaans positief in het leven sta. Deze ‘positive vibes’ deel ik graag door middel van Cities ’n Stories.

zomer

Genieten van de mooie dingen, zoals de zomer. Waar geniet jij van?

3. (reis)tips delen

Cities ’n Stories is ooit begonnen als echte stedentrip blog. Na een tijdje maakte ik het aantal onderwerpen wat breder, simpelweg omdat ik naast reizen ook graag thuis ben en daardoor ook graag lifestyle tips deel. Hoofdthema is echter nog steeds de stad. Ik hou van de stad in het algemeen, de sfeer, het kunnen opgaan in de anonimiteit, je eigen ding kunnen doen, de diversiteit en creativiteit welke maakt dat een stad bruist, de kunst en historie welke zorgen voor het rijke gevoel van traditie en cultuur. De stad is mijn inspiratiebron en maakt dat ik graag blog.

Rome lente

De stad op haar mooist is mijn inspiratiebron, zoals Rome in de lente op deze foto

4. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven

Dit is een inkopper, maar dat ik houd van schrijven is waarom ik na vijf jaar het bloggen nog lang niet beu ben. Wat ik leuk vind is dat ik door het bloggen beter leer schrijven. Soms lees ik blogs uit de begintijd terug en schaam me dan voor de kwaliteit (een aantal ervan heb ik dan ook bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd. En nee…niet nu opeens allemaal mijn blogs uit 2014 gaan lezen!). Elke keer weer leer ik hoe ik nog betere blogs kan maken en ook dat motiveert me weer om ermee door te gaan.

antwerpen waarom blog

Nog een reden waarom ik blog is omdat ik graag schrijf en mijn verhalen met anderen wil delen.

5. Creatief bezig zijn

Als kind kon ik uren bezig zijn met knutselen. Ik vroeg mijn moeder verfkwasten en verf, papier, een schaar en lijm, om zo hele middagen in de weer te zijn om iets moois te maken. Nog steeds houd ik van iets creëren en ook daarom blog ik graag. Naast schrijven betekent bloggen ook het veel bezig zijn met het visuele plaatje en met promotie van je blog. In al die aspecten kan ik mijn creativiteit kwijt en is het daarom mijn uitlaatklep.
waarom bloggen

Dit zijn mijn redenen waarom ik blog. Als jij een blog bijhoudt, wat zijn jouw redenen om dit te doen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.