valentijn sneeuw

10x tips en activiteiten om te doen tijdens de lockdown.

Want we gaan nog niet van huis…

De eerste maand van dit jaar is alweer voorbij en we zijn inmiddels beland in februari! Houd jij het nog een beetje vol nu alle dagen op elkaar lijken? Of kan je wel wat inspiratie gebruiken om afleiding te zoeken? Lees in deze blog mijn tips.

tulpen lente
Denk jij nog ‘leuk! Weer een dag!’ of steeds meer ‘meh…weer een dag…’, lees dan in deze blog mijn tips!

Eén ding kan ik je direct al meegeven: het sleutelwoord is ‘doen’ en daarmee bedoel ik dat zodra je weer actie gaat ondernemen, je ook weer meer energie zult gaan krijgen én weer beter in je vel zal gaan zitten. Pak dus maar meteen je agenda erbij en plan minstens 1 van de onderstaande activiteiten in!

1. Begin simpel, haal de lente vast in huis!

Ook al zijn de dagen veelal nog koud en grauw, je kunt al wel weer volop mooie lentebloemen zoals tulpen kopen! Ze geven je woonkamer direct een beetje lentesfeer.

Wat je ook kunt doen is direct een leuk DIY klusje: koop een aantal hyacinten (of narcissen, maar net wat er wordt verkocht bij jou in de buurt), zoek een glazen pot, vaas of mason jar en plaats ze met wat potgrond hierin. Ook zo haal je de lente vast in huis!

hyacinten tip
Met deze DIY fleurde ik onze wintertuin op

2. Lekker stappen met een stappenteller

Indien je al een smartwatch hebt, dan is dat mooi meegenomen. Dan hoef je je stappenteller alleen nog maar te activeren. Op een heel aantal telefoons zit tegenwoordig ook een stappenteller. Kortom, weinig excuses om deze niet te activeren! Waarom dit een tip van mij is? Ik merk zelf dat een stappenteller mij helpt om in beweging te blijven. En dat helpt mij weer om me minder futloos te voelen aan het einde van een dag.

Amsterdam walk
Een stappenteller motiveert je om in beweging te blijven

Hoe meer je beweegt, hoe minder futloos je je voelt en hoe beter je kunt slapen. Het devies is om 10.000 stappen per dag te zetten. Eerlijk? Ik haal op een gemiddelde dag waarop ik ook aan het werk ben zo’n 5000 á 7000 stappen. Die 10.000 is wel een mooi streven!

Nieuwsgierig naar hoeveel jij op een dag beweegt? Kijk meteen of je ook een stappenteller kunt activeren!

duinen zee
In Nederland vind je prachtige natuur. Van duinen aan zee tot uitgestrekte bossen over de heuvels.

3. Ga naar buiten

Frisse lucht en daglicht geven je nieuwe energie. Ook al is het slecht weer, pak je schoenen zodra het droog is en ga even wandelen al is het een rondje in je eigen wijk. Het gaat erom dat je even buiten bent in plaats van binnen achter je computer of TV. Daarbij heeft wandelen nog een voordeel: je bent weer in beweging!

Er is veel mooie natuur te vinden in Nederland waar je ook heerlijk kunt wandelen. Via deze link van Natuurmonumenten kan je meer dan 400 routes bekijken om te gaan wandelen of fietsen!

lente wandelen
Bekijk waar je wilt gaan wandelen en geniet van de mooie natuur!

4. Wees niet te streng voor jezelf

Er is een kansje dat je op deze blog terechtgekomen bent omdat je van jezelf van alles moet. Je wilt per sé iets gaan doen, want anders voel je je schuldig en je hebt daarom al mijn voorgaande tips al binnen een uur uitgevoerd.

Indien dit het geval is, is mijn advies aan jou om even diep adem te halen en los te laten. Niemand hoeft zich schuldig te voelen. Niet over corona kilo’s, niet over een geboekte vakantie en de hoop dat deze wél doorgaat, niet over dat je hele dagen niks doet terwijl je anderen de zoveelste work-out ziet afmaken.

tulpen Amsterdam
Hey hey het is ok. Waar krijg je weer energie van?

Deze periode is al lastig genoeg, je hoeft je eigen geweten niet nog zwaarder te belasten dan nodig. Kijk eens diep van binnen. Wat heb je nodig? Waar krijg je weer energie van? Begin met dat ene ding, al is het boeken lezen, of elke dag even langsgaan voor een kletspraatje bij een vriend of vriendin. En dat is genoeg.

Lees in deze blog meer tips over hoe je hoofd koel te houden in tijden van crisis.

5. Duik even weg in een boek

Sinds ik weer boeken ben gaan lezen, gaat deze periode mij een stuk makkelijker af. Ik werd moe van de talkshows en ook van continu het nieuws volgen. Sinds ik geen talkshows meer kijk, maar in plaats daarvan lees, heb ik een stuk meer energie.

Mijn laatste aankoop? Ik lees momenteel de nieuwste van Jill Mansell als e-book:

6. Maak een DIY cadeau voor je Valentijn

Mocht je deze blog lezen voordat het Valentijn is, dan is dit hét startschot voor je om te beginnen aan een DIY cadeautje voor je lief. (indien je al te laat bent heb je misschien nog iets aan deze tips om het goed te maken). Maak een leuke kaart een keer zelf, bak een taart (echt, die coronakilo’s raken we ooit wel weer kwijt) of schakel wat hulp in van Hema en creëer een mooi fotocadeau.*

valentijn sneeuw
Bedenk iets leuks om zelf te maken voor Valentijn

7. Het belang van bijtanken

Nu we voorlopig nog niet van corona en alle daarbij behorende maatregelen af zijn, is het extra belangrijk om wel genoeg energie te blijven opdoen. Het is een makkelijke valkuil om maar gewoon niks te gaan doen. Je hoeft dit niet lang vol te houden om je compleet uitgeblust te gaan voelen! Kortom, zorg dat je naast je werk en alle andere verplichtingen ook de tijd neemt om weer bij te tanken.

Weet jij waarvan je weer energie krijgt? En zijn het dingen die nu ook nog kunnen? Plan ze regelmatig in, want zo blijf je uitgerust en in balans.

Urban Jungle
Waar krijg jij energie van?

8. Mis je ook je favoriete reisbestemmingen? Zoek ze online op.

Nu het voorlopig nog niet mogelijk is om naar het buitenland te reizen is er gelukkig wel veel leuks te vinden online.

Digitale rondleidingen
Al een tijdje kan je leuke digitale rondleidingen volgen in Berlijn met Emma van Wat te doen in Berlijn. Via je Instagram account kan je mee op pad om diverse gedeelten van de stad te gaan verkennen.

Lijkt dit je wat, maar dan in Florence? Dat kan ook. Meld je aan voor een tour van Mijn Florence en bekijk de stad samen met Esther. Wil je rondstruinen door de straten van Napels, dan kan je je aanmelden voor een tour bij Iris en Joel van Ontdek Napels.

straten rondstruinen
Door een digitale rondleiding ‘ben’ je even ergens anders!

Online kookworkshop
Kook je graag en zou je iets nieuws willen uitproberen? Volg een keertje een online kookworkshop via Salerno Travel. Tijdens deze workshops ga je met Michelle van Taste Guide Napels aan de slag met heerlijke Zuid-Italiaanse gerechten. Een mooi voordeel is dat je direct een gerecht klaar hebt staan voor je lunch of diner!

In een andere online kookworkshop, ook afkomstig uit Napels, kan je de fijne kneepjes van het pizza bakken leren. De pizza komt uit Napels, dus je kunt je geen betere docenten wensen! Voor meer informatie over deze kookworkshop en om je aan te melden bezoek de website van Local in Napels.

De twee bovenstaande tips stuurde Saskia van blog Ciao tutti mij naar aanleiding van een oproepje op Twitter om deze blog te vullen met leuke tips! Ook op Ciao tutti vind je tips om even aan de sleur te ontkomen. Bekijk bijvoorbeeld de lijst met Italiaanse films of bekijk welke boeken over Italië je kunt gaan lezen.

Binnenkijken bij musea via Google Arts & Culture
Diverse musea uit alle hoeken van de wereld hebben hun deuren online opengezet. Door het Google Arts and Culture platform kan je bij meer dan 2000 musea binnenkijken! Mijn favorieten? Het British Museum, Het Uffizi in Florence en niet te vergeten natuurlijk het Rijksmuseum in Amsterdam.

DIY Valentijn
Ook een leuke DIY voor Valentijn!

Taalcursussen online
Veel taalscholen zijn online cursussen gaan aanbieden sinds de coronacrisis begon. Waar je ook woont, je kunt vanachter je eigen laptop inschakelen en meedoen aan de lessen.

Ook de taalschool van mijn man Piero, Augusta Taal, biedt dit aan. Alle lessen zijn momenteel online en de school zal ook hiermee doorgaan zodra de maatregelen worden versoepeld. Online lessen worden een onderdeel van het totale aanbod. Heb je altijd al Italiaans willen leren? Bekijk dan hier het aanbod en wie weet kan je binnenkort nog starten!

breien
Nieuwe breiwol inslaan om warme sokken te breien? Diverse wol is te koop via bol.com*

9. Een hobby is zó 2021

Sinds we meer tijd thuis moeten doorbrengen, zijn veel mensen begonnen met hun oude hobby weer oppakken, óf ze zijn een nieuwe gaan uitoefenen. Het kan niet gek genoeg. Ik kan erg van die creativiteit genieten, al houd ik het zelf toch echt bij bloggen. Hobbies welke ik zoal voorbij heb zien komen zijn Lego-en, schilderen op nummer en breien. Het is echt waar, hobby wordt misschien wel het woord van het jaar!

Heb jij een nieuwe hobby gevonden? Laat het mij weten in een reactie onder deze blog!

10. Stel een (aantal) doel(en) op voor jezelf

Ten slotte nog één tip om na alle activiteiten niet alsnog uitgeblust en gedemotiveerd in je stoel te zakken: stel een of meerdere doelen voor jezelf voor dit jaar. Het stellen van een doel helpt je om ergens actief mee bezig te zijn en elk klein stukje resultaat geeft je weer nieuwe energie. Het is al met al een fijne manier om ergens aan te werken en om even aan de sleur te ontsnappen.

fietsen
Mijn doel? Ik wil dit jaar meer met de fiets eropuit. Ik heb recent een nieuwe fiets gekocht, dus nu heb ik weinig excuses meer!

Dit waren mijn tips en activiteiten om te doen tijdens de lockdown. Ik hoop dat je er iets leuks uit kunt kiezen! Heb jij nog andere tips en deel je deze graag? Laat een reactie achter onder deze blog!

Deze tips op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:

activiteiten lockdown

De linkjes van bol.com en HEMA zijn affiliate links: je betaalt niks extra’s indien je via deze links een aankoop doet, maar je support wel mijn website!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.