De reistrends van 2017!

2017 reistrends
De Vakantiebeurs is inmiddels voorbij, de eerste vakanties zijn geboekt, het is tijd voor het onderzoeken van de trends! Waar gaan we naartoe in 2017? Wat voor vakantie heeft de grootste voorkeur? Welke stad moet je echt eens bezoeken, speciaal tijdens dit jaar? Lees snel verder!

Duurzaam toerisme
De Verenigde Naties hebben 2017 uitgeroepen tot jaar van het duurzaam toerisme. Nu is het inderdaad een trend: ecologisch op vakantie. Dat betekent niet dat mensen stoppen met vliegreizen en enkel nog in tentjes willen kamperen. Luxe moet wel blijven. Het worden daarom combinaties: een hotel met daktuin bijvoorbeeld waar de groenten worden verbouwd die ’s avonds op je bord belanden. Door middel van de diverse ecolabels zoals Earth Check en EU Ecolabel kan je nagaan hoe verantwoord jouw reisbestemming is.

Denemarken
Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is verkozen tot Europese Stad van het jaar 2017! Reden om er dit jaar naartoe te gaan! Maar dat is niet de enige reden. Kopenhagen herbergt veel cultuur en bezienswaardigheden zoals paleizen en ook moderne architectuur. Wat je er uiteraard ook kunt bewonderen is het beeldje van de kleine zeemeermin! Meer tips voor een bezoekje aan Kopenhagen kan je deze website vinden. Een andere stad in Denemarken, Aarhus, is verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2017. Daarbij is Aarhus ook nog eens verkozen tot Europese regio van de Gastronomie! Voor meer informatie over deze stad en wat te bezoeken kijk op deze website: Visit Denmark.

Bordeaux, proost!
De Lonely Planet brengt voor elk jaar een lijst uit met een top 10 reisbestemmingen én een top tien van steden. Die laatste lijst kan je hier lezen: op nummer 1 van deze lijst staat Bordeaux, Frankrijk. Het is een goede timing: sinds kort is Bordeaux aangesloten op de hoge snelheidslijn en ben je met twee uur treinreizen vanaf Parijs in deze stad! Uiteraard staat Bordeaux bekend om de wijn (die overigens echt heerlijk is!) en kan je de stad ook bezoeken om de vele bezienswaardigheden. Bordeaux wordt ook wel de tweede mooiste stad van Frankrijk genoemd! Andere mooie steden in de lijst trouwens zijn Lissabon in Portugal en Portland in de VS. De Lonely planet top 10 van reisbestemmingen qua regio en top 10 van landen vind je hier.

Lekker Hollands
Nog een trend van 2017 is dat we vaker eropuit gaan, maar dat we dan wel dichter bij huis blijven. Nu zijn er in Nederland ook heel veel mooie plaatsen te bezoeken! Zowel als je houdt van moderne architectuur, als wanneer je veel liever de geschiedenis induikt: alles is dichtbij huis te vinden. Combineer een bezoek aan Arnhem met wandelen op de Hoge Veluwe, of bezoek bijvoorbeeld Rotterdam en aansluitend Delft voor een stukje historie!

2 antwoorden
  • janine reso
   janine reso zegt:

   Hi Lynn!
   Zeker weten! En vliegen naar Bali is minder ecologisch, maar wél een superleuk vooruitzicht! 😉

   PS: leuke blog hebben jullie trouwens!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.