Top 10 steden met de beste…?

Een rapport over de tien beste…
Afgelopen weekend is er een bijzonder rapport uitgebracht. Dit keer is het geen lijst met meest favoriete vakantiebestemmingen, steden met de mooiste architectuur of meest duurzame steden. Nee, dit rapport noemt de top tien steden met de beste reputatie! Maarre, wat houdt dat dan precies in?

Het rapport is uitgebracht door het Reputation Institute en zij leggen het als volgt uit. Met reputatie meten zij de mate van positieve gevoelens van mensen ten opzichte van de betreffende stad. Uiteraard draagt dit weer bij aan in welke mate deze stad een populaire bestemming is of gaat worden!

De resultaten
Dit jaar is het voor het eerst dat twee steden uit hetzelfde land op nummer 1 en 2 van de lijst staan, namelijk Sydney en Melbourne. En ook al beweert het instituut dat het meten van reputatie objectiever is dan het meten van populariteit van een stad, zoals ze ook zelf al noemen, zal de uitkomst van dit rapport ook bijdragen aan die populariteit. Dat de resultaten van dit rapport al op diverse social media kanalen door Tourism boards van de betreffende steden is gedeeld, doet blijken dat het wordt gebruikt als middel om de stad weer even in het zonnetje te zetten! En waarom ook niet. Het is natuurlijk ook superleuk als je stad positief naar voren komt in een dergelijk onderzoek. Hierbij nog de complete lijst:

De lijst 
1. Sydney
2. Melbourne
3. Stockholm
4. Wenen
5. Vancouver
6. Barcelona
7. Edinburgh
8. Geneve
9. Kopenhagen
10. Venetië

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.