November blues, of ook wel: vakantiekriebels!

November blues
Heb jij dat ook: nu de dagen aaneengesloten grijs en koud en regenachtig zijn en het op je werk altijd druk is, dat je heel graag er even  tussenuit zou willen? Naar buiten kijkend mijmer je over zonnig weer, of juist over een prachtige winterse omgeving wit van sneeuw! Het is tijd om er op uit te gaan! Of, indien je niet op stel en sprong weg kunt, om alvast aan de slag te gaan met een toekomstige reis. Het zijn de november blues en geloof me, ik heb er bijna elk jaar last van, maar zoals je in deze blog kon lezen, kriebelt het bij mij wel vaker! In deze blog een paar tips en links om je weer wat stapjes op weg te helpen in het vinden van een leuk reisje.

Dichtbij en winters
Op maar een paar uur rijden van ons vandaan kan je al in hele andere werelden terecht komen. Heb je ooit wel eens een weekend Keulen of Oberhausen overwogen? Of ben je naast Antwerpen en Brussel al wel eens in Gent geweest? Er zijn diverse reisaanbieders die je hierin van alles aanbieden. Wil je iets compleets boeken, dan is bijvoorbeeld Travelbird een geschikte site om eens te zoeken voor een stedentrip dichtbij of kan je bij TUI ook makkelijk een overzicht vinden van de aangeboden stedentrips. Zou je graag een echt winterse omgeving willen opzoeken, dan zul je heel iets verder moeten reizen. Al heb je in Zuid Duitsland, in Munchen bijvoorbeeld, of in Zwitserland, in Basel bijvoorbeeld, al heel snel kans op een mooi pak sneeuw in deze tijd van het jaar.

Ver weg en zomers
In het zuiden van Italie en Spanje is het momenteel nog 18 a 20 graden. Dat is aangenaam en heerlijk om even naartoe te gaan. Er liggen daar een paar prachtige steden om te bezoeken, zoals Valencia en Siracusa. Je kunt natuurlijk verlangen naar nog warmer oorden rond deze tijd van het jaar! Ikzelf hou hier niet zoveel van en kan daarom ook hiervoor niet zoveel tips geven, maar je wel hiervoor doorverwijzen! Voor verre zonvakanties kan je hier een kijkje nemen.
Wil je nu alvast de tijd nemen om voor komend jaar een leuke bestemming uit te zoeken, dan begint ook dat met oriënteren. Waar wil je heen? Is het een plek die je al kent en graag naar terug zou gaan, of wil je een nieuwe plaats bezoeken? Vervolgens kan je reisaanbieders naast elkaar leggen om te zien wat zij bieden en welke je het meest aanspreekt, Zelf klik ik nogal eens door naar de website van betreffend hotel of appartement zelf, om bijvoorbeeld de prijzen te vergelijken. Uiteindelijk kom je vast op iets leuks uit! Ten slotte is het voor verre reizen altijd aan te raden dit op tijd te plannen. Dit scheelt enorm in de prijzen van de vliegtickets, welke stijgen naarmate de dag van vertrek nadert.

Tot zover de bleus
Aan het begin van de blog noemde ik het gevoel van ‘even weg willen’ de november blues, maar gelukkig is het vaak niet zo zwaar. November is eigenlijk eerder een soort stilte voor de storm! Want met Sinterklaas en Kerst en het einde van het jaar is december een ontzettend drukke maand. Mocht je daarom jezelf betrappen op ergens deze dagen verveeld uit het raam kijken naar de regen, bedenk dan maar dat je jezelf gelukkig kunt prijzen dat je er de tijd voor hebt! Voor je het weet sta je weer kerstlampjes uit de knoop te halen (oh nee…) en moet je je haasten naar de supermarkt omdat de pepernoten voorraad alweer op is en nu echt Sinterklaasavond begint (altijd!). Kortom, geniet er ook maar even van, deze ietwat saaie dagen. En wil je echt weg, dan heb je dus nu mooi de tijd om hiervoor iets te zoeken en boeken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.