Londen in de lente!

Legende van de raven

Nu de temperaturen weer iets stijgen en het weer lente is geworden, is Londen een aanrader om eens te bezoeken! De stad heeft een heel eigen karakter. De meeste mensen halen zich direct de zwarte taxi’s en rode dubbeldekkers voor de geest zodra ze aan Londen denken, of denken aan de karakteristieke gebouwen zoals Buckingham palace, St Pauls Cathedral, of de Tower Bridge!

Iets onbekender is misschien wel de Tower zelf: de bouwwerken naast de Tower Bridge en de parken rondom. Hier kan je ook de kroonjuwelen bekijken en leren over de geschiedenis die zich tussen deze muren heeft afgespeeld. Nog onbekender wellicht is de legende van de raven die wonen in de Tower! Of ken jij het verhaal? Als je de Tower gaat bekijken zul je rondom de gebouwen de raven aantreffen. Ze hebben ieder een ander kleur bandje om hun poot en hebben ook allemaal een eigen naam! Ze zullen niet ver weg vliegen en dat is maar goed ook. Het verhaal gaat namelijk dat indien de raven verdwijnen, Londen en met Londen heel Engeland verwoest zullen worden…!

Big Ben

Leuk zijn ook de aparte bijnamen van gebouwen zoals bijvoorbeeld de ‘Big Ben’ (eigenlijk de naam van de klok in de toren en niet van de toren zelf!) en de ‘Wobbly Bridge’. Millennium Bridge is overigens de officiële naam van deze loopbrug, maar ook ik moest hier weer even naar zoeken! Nog een laatste weetje is dat het statistisch gezien minder vaak regent in Londen dan in Rome. Het moet gezegd: die paar keren dat ik in Londen was, was het alle dagen droog! En dat maakt het extra leuk om vooral ook eens de mooie parken van de stad te bezoeken. Naast het winkelen, een of meerdere musea bezoeken, de wisseling van de wacht bekijken, griezelen bij de London Dungeon, met de metro reizen naar alle hoeken van de stad, een rondvaart over de Thames, zou mijn tip zijn: bezoek in de lente een van de stadsparken. Het maakt je reis naar Londen helemaal af!

Uitzicht op de stad vanuit London Eye.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.