In aantocht – kort verhaal

Ze liep weer terug naar de tafel, ging zitten en schoof de stoel aan. “Kom op, terug naar het verhaal.” sprak ze zichzelf toe. Ze las en las, maar kon toch haar gedachten er maar moeilijk bij houden. Onrustig als ze was, stond ze weer op van haar stoel en liep langzaam naar het raam. Ze leek naar iets in de verte te kijken. Zou het allemaal goed gaan met hem? Het zou vast goedkomen. Ze liep terug naar het bureau met de boeken. Ze moest nog van alles voorbereiden! Het was zoals altijd tijdens het begin van december: het was druk druk druk! In haar gedachten bleef echter hetzelfde zinnetje rondzingen “zou hij op tijd aankomen”… Buiten speelden de kinderen druk op het schoolplein. Op dit schooltje middenin de stad zaten kinderen met allerlei culturele achtergronden. Sommigen vierden thuis geen Sinterklaas, maar Kerst, of helemaal niets. Sommige kinderen kwamen uit arme gezinnen, anderen weer niet. Dat was een uitdaging voor op school. Saskia was hoofd van de school, alweer een paar jaar, en wist van het Sintfeest elk jaar weer een succes te maken. Ze had zo haar contacten!
kaarsjes

Even verderop landde een vliegtuig. Het vliegveld lag buiten de stad, dus hij moest nog even reizen voordat hij bij zijn plaats van bestemming zou aankomen. Hij keek op zijn horloge, nog een uur de tijd. Mooi! Het was een belangrijke avond, het was belangrijk dat hij op tijd zou aankomen. Hij was voor zaken even in Spanje geweest, het was precies te combineren met deze afspraak. Kijk, daar opende het vliegtuig haar deuren. Hij was weer op vaste grond in Nederland. Ai, wat was het koud! Snel viste hij een een mooie rode sjaal uit zijn reistas voordat hij verder liep de gure wind tegemoet.

“Met Saskia…ja…ja ik weet het het is inmiddels vier uur geweest. Nee ik heb nog niets van hem gehoord” Ze was alweer opgestaan van haar stoel en liep druk bellend rond in het oude klaslokaal. “Hmm, ja…ja dat klopt…vanavond…Ik heb trouwens de voorbereiding bijna af en…ja…ja is goed, ik zal kijken…” Ze sloot haar telefoon. Nog geen bericht van hem. Saskia dacht even na. Vorig jaar liep het allemaal gesmeerd. Een feest op de school, een avond compleet met lampjes tot aan buiten op het schoolplein toe, en ook alvast een kerstboom om het af te maken.
Sint snoepgoed

Hij stond nog steeds op Schiphol. Te wachten op zijn bagage. Nadat toch echt wel iedereen zijn koffer van de band had gepakt en hij zijn koffer nog steeds niet voorbij had zien komen, begon hij zich zorgen te maken. De tijd ging wel door! Het was inmiddels 4 uur geweest. Het schooltje was in Amsterdam zelf en dat was niet ver weg. Maar hij zou naast de trein nog een tram moeten halen voordat hij er zou zijn. Hij stond even besluiteloos bij de band die nu echt leeg bleef, haalde toen zijn mantel uit zijn reistas en liep met grote stappen naar de servicebalie. Hier en daar keken kinderen hem met grote ogen van verbazing aan. Huh, was dat nou de…?

Op het schooltje stroomden inmiddels de ouders toe met hun kinderen. Het was een drukte van jewelste. Op diverse hoeken op het plein stonden de juffen en meesters warme chocomel in te schenken en maakte de feestverlichting het af. Binnen sprong het hart van Saskia op toen eindelijk haar telefoon ging. “Hallo…oh Sint! Waar ben je inmiddels?” aan de andere kant van de lijn was het de Sint. Hij zat vast in een stilstaande tram middenin het drukke verkeer. Gelukkig had hij zijn bagage gevonden, maar dat de tram stilstond kon ook hij niets aan doen. “Ik weet het niet Saskia, op tijd komen lukt mij nu niet meer. Wat kan ik doen?” …”een paard? Nee… dat is al zolang geleden, dat kan ik niet meer hoor.” Een kindje in de tram zat hem met grote ogen aan te kijken. De Sint besefte dat hij geërgerd praatte en probeerde een glimlach op zijn gezicht te toveren. “Luister Saskia, niet nerveus worden, ik bedenk een oplossing. Begin maar vast met de start van de avond. Ik zie je zo!” Sint klapte zijn telefoon in, zag dat het kind hem nog steeds met grote ogen aankeek, glimlachte even naar hem, maar zuchtte even toen de tram maar langzaam weer begon te rijden. Nog een paar minuten…

Het was die avond feest op school. De Sint kwam toch nog redelijk op tijd, de kinderen hadden maar twee liedjes extra gezongen en Saskia liep met gloeiende wangen van de drukte rond, maar was blij dat de Sint het had gehaald. Gelukkig! Ook dit jaar was het heerlijk avondje gekomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.