De zon in Amsterdam

In de winter klaar je op als op een dag de zon schijnt! Het is een welkome onderbreking van de grijze dagen gevuld met regen, het maakt dat je er graag op uit wilt gaan! Opgewekt ga je op pad en bekende geluiden komen je tegemoet. De mix van belletjes van trams, draaiorgel muziek en de vele verschillende talen die je om je heen hoort van de toeristen met hun fototoestellen…het is alsof de winter even wordt vergeten.

De zon maakt alles goed. Het maakt niet uit dat je moet wachten bij een stoplicht. Het is niet erg dat de tram iets later komt. Zolang je met je gezicht in de zon kunt staan, mag het allemaal best ietsje langer duren. Met een lach op je gezicht loop je door de straten. Een aanplakbiljet roept “don’t just walk, dance!” en met dit weer lijk je het zowaar serieus te kunnen nemen. De strakblauwe lucht is een dansje waard!
Midden op de brug kijk je naar hoe de boten varen. Toeristen die een rondvaart doen, een scheepje dat is aangemeerd. Nu je niet hoeft te rennen door de regen, is het fijn om weer wat langer te kunnen uitkijken over het water. Om gewoon even stil te staan terwijl je een gracht oversteekt.

Op bankjes zitten mensen genietend van de zon. In het park komt het groen even op adem. Vogels fluiten alsof de lente alweer is begonnen! Maar juist dat besef dat de winter voorlopig nog lang niet voorbij is, maakt van de zon een welkome gast. Het is een vooruitblik op wat komen gaat: warmte, lange avonden buiten zitten, terrasjes…Met dat de uren verstrijken, verdwijnt de zon alweer achter de daken. De kou voelt weer kouder aan, de winter laat merken dat zij het nog voor het zeggen heeft. Tevreden blikt de stad terug op een zonnige dag. De zon in Amsterdam.

PS: wil je graag meer foto’s van Amsterdam bekijken? Klik dan hier verder naar de Gallery!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.