5x efficient op stedentrip

Waarom deze tips?
Feit: een stedentrip is vaak een bezoek aan een stad in een lang weekend. In drie dagen heb je de tijd om een stad, die vaak nog nieuw voor je is, te bekijken en van te genieten! Voor een aantal steden zal dit altijd te kort zijn en zal je meerdere bezoeken of een langer bezoek nodig hebben om alles te kunnen bekijken wat je wilt. Met de volgende tips hoop ik je op weg te helpen om ook in een weekend bezoek zoveel mogelijk vooral te kunnen genieten en ontspannen! En om zo weinig mogelijk tijd kwijt te zijn aan bijvoorbeeld wachtrijen en zoektochten naar een leuk restaurantje. Mijn tips zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Mocht jij weer andere tips of ervaringen hebben, deel ze hieronder in een reactie!

1. Voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden.
Een geslaagde stedentrip begint altijd met voorbereiden.  Ga er thuis een keer voor zitten: wat zou je willen bekijken in de stad waar je naartoe gaat? Is het nodig om een stadsgids te kopen, of heb je genoeg informatie online gevonden en heb je enkel een goede kaart van de stad nodig? Al van tevoren hierover nadenken, scheelt veel tijd in het weekend dat je daadwerkelijk op stedentrip bent!

2. Koop tickets vast online
Voor sommige musea en bezienswaardigheden kan je het beste thuis online, of op bestemming in het hotel online, een kaartje kopen. Dit voorkomt dat je bijvoorbeeld in Barcelona bij Parc Guell, of in Rome bij het Colosseum eerst in een lange wachtrij moet gaan staan voor een ticket. Veel bezienswaardigheden bieden deze mogelijkheid al aan en dat heeft een reden!

3. Reserveer restaurants
Misschien heb jij het ook wel eens meegemaakt: je bent in een stad aangekomen en voor de avond zoek je na een lange dag rondwandelen een restaurant op om lekker te gaan dineren. Dan blijkt dat veel restaurants geen plek meer beschikbaar hebben, of lijkt het er opeens op dat een restaurant van jouw prijsklasse/kwaliteit voorkeur helemaal niet te vinden is! Ook dit is iets waar je thuis van tevoren al voor zou kunnen gaan zitten: online of in een city guide kan je zoeken naar restaurants en contact met ze opnemen om een reservering te maken. Ik heb dit recent nog gedaan voor mijn reis naar Rome, het scheelde veel tijd!

4. Wandel of ga fietsen!
Tijdens je stedentrip kan je uitstippelen hoe je met de metro, tram of bus van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid wilt reizen, in veel steden zie je echter meer als je gewoon gaat wandelen of bijvoorbeeld een fiets huurt! Het klinkt een beetje tegenstrijdig, ik heb je net natuurlijk allemaal tips gegeven hoe je tijd kunt besparen en dan schotel ik je nu deze tip voor! Het is echter een tip, omdat het heel verassend kan uitpakken: onderweg naar een museum passeer je opeens een plein wat ook prachtig is. Daarbij is in beweging zijn vooral erg gezond en geeft het ontspanning.

5. De laatste dag van je stedentrip
Je kent het vast: op de laatste dag van je stedentrip heb je eigenlijk nog best wel tijd om iets te gaan bekijken, of om nog even te gaan lunchen in de stad. Echter, je zit met je bagage en dat je al uit moet checken bij je hotel, wat maakt dat je al veel eerder bij vliegveld of trein zit dan dat je eigenlijk zou willen. Mijn tip hiervoor: vraag altijd aan je verblijf of je eventueel je bagage nog even zou kunnen laten staan, desnoods in een beveiligde afgesloten plek bij de receptie. Als dit mogelijk is, kan je mooi nog even zonder bagage ook op de laatste dag leuk de stad in! Mocht dit niet mogelijk zijn: plan voor je laatste dag om een bezienswaardigheid in de buurt van je hotel te gaan bekijken of iets wat op de route ligt richting trein of vliegveld. Dit scheelt veel lopen en reizen met je bagage, wat vaak net teveel is om makkelijk mee te nemen. Houd voor je laatste activiteit er rekening mee dat je mogelijk je bagage mee moet nemen en overweeg wat dan het beste is om op de laatste dag te gaan doen.

Dit waren mijn tips! Ik hoop dat ze nuttig voor je waren. Heb je nog weer andere tips, of opmerkingen over mijn tips, laat het weten door een reactie hieronder te delen.

 

 

2 antwoorden
  1. Inge | Treinkaartjes-actie.nl
    Inge | Treinkaartjes-actie.nl zegt:

    Om bezienswaardigheden te kijken in een stad pak ik meestal de rondvaartboten of tourbussen. Zo ga je lekker snel door de bezienswaardigheden heen, heb je alles gezien en hou je tijd/energie over. Dit kun je weer gebruiken om een terrasje, museum of zwembad te zoeken!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.