5 tips voor als je op vakantie gaat

Deze week vindt de Vakantiebeurs weer plaats! Het thema dit jaar is “je zou zweren dat je er al was” en de beurs vindt plaats van 14 tot 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. In deze blog wil ik een aantal tips met je delen welke te maken hebben met het voorbereiden van je vakantie! Het voorbereiden kan je reis en je verblijf er namelijk stukken leuker op maken.

1. Maak foto’s van je reisdocumenten
Ik zie je denken: ik heb overal internet, er is altijd wifi, of ik kan mijn mailtjes wel terugzoeken op een computer! Je kunt een keer in een situatie terechtkomen dat je telefoon geen verbinding kan maken, er in de verste verte geen computer te vinden is en jij wel je vluchtgegevens nodig hebt. Het printje ben je kwijt, of je had dit zelfs niet gemaakt, want ‘dat check ik dan wel op internet’. Wat mij al een keer heeft geholpen zijn de foto’s die ik had gemaakt van mijn reisdocumenten met mijn telefoon (paspoort, vluchtreservering, reservering hotel, treinticket, e.a.). Zo kon ik zonder internet toch mijn reservering opzoeken! Leuke ontwikkelingen hierin zoals de digitale boarding pass die het reizen met papier overbodig maken, beschrijf ik in een andere blog.

2. Check welke evenementen er op je vakantiebestemming plaatsvinden
Wellicht ben jij iemand die altijd van tevoren al bekijkt wat er te doen is in de stad of regio die je gaat bezoeken. Ook al is het voor een weekendje weg. Maar misschien ben je net zoals ik en heb je je ook een keer afgevraagd wat al dat afzetlint toch in de stad deed en waarom het vliegtuig overvol was terwijl je niet in het hoogseizoen vloog? Om te voorkomen dat je een stad wil gaan bekijken, maar hele gedeelten zijn afgezet in verband met een evenement zoals een marathon…kan het van pas komen om van tevoren toch even te checken  wat er precies te doen zal zijn. Tenzij je je graag laat verassen natuurlijk.

3. Pin geld in NL
Ook al voelt het niet altijd fijn om met een groot bedrag op zak rond te lopen, toch is mijn derde tip: pin een bedrag aan euro’s hier in Nederland. Of indien je naar een land reist waar niet met de euro wordt betaald: ga naar een grenswisselkantoor en koop een bepaald bedrag van de valuta die je nodig hebt. Dit om te voorkomen dat je je hotel niet kunt betalen omdat de pinautomaat niet werkt. Of om te voorkomen dat je bij je bestemming eerst nog heel lang naar een pinautomaat moet zoeken omdat je verblijf een betaling wilt zien en tien euro niet genoeg vindt…en ook omdat het simpelweg een fijn gevoel is als je aankomt in een land waar je niet de weg weet (lees hiervoor ook tip 4) en die beloofde pendelbus vorig jaar blijkt te zijn opgeheven…en dat het dan toch fijn is om een taxi te kunnen nemen of bij een treinstation een kaartje te kunnen betalen. Lees hiervoor ook tip 4!

4. Bestudeer de route!
Dit is een tip die je vast herkent als jij ook al een aantal keren te lang hebt rondgelopen voordat je je hotel kon vinden. “Het was toch maar 5 minuten lopen vanaf het metrostation!?” Ok, je kunt ook enkel het adres opschrijven (ook een tip) en dan naar een taxi hollen. Toch bespaart het al gauw geld als je even uitzoekt welke bus, trein, of metro er naar welke plek in de stad gaat. Als je weet bij welke straat je moet zijn en hoe je daar vanaf het vliegveld kunt komen, is dat al een leuk begin van je verblijf!

5. Die tijdzones…
Last but not least: het klinkt heel suf, maar indien je door je reis met een andere tijdzone te maken krijgt en iemand zou je afhalen van het vliegveld, bekijk dan vooral goed van tevoren met hoeveel uur tijdverschil je te maken hebt. Is dit nuttig? Ja. Want stel: je spreekt af met vrienden die al op de bestemming zijn dat je om half 11 van het vliegveld wordt opgehaald. Jij komt aan vanuit Nederland, ziet op je horloge dat het bijna half 11 is, terwijl het in het land waar je aankomt nog helemaal geen half 11 is, maar half 10. Je sms’t vrolijk naar je medereizigers dat je bent aangekomen en hen straks wel ziet! Vervolgens ga je vast buiten op ze staan wachten en heel veel tijd later begin het je opeens te dagen waarom het nou nog zo rustig is en waarom je vrienden niet al bij het vliegveld zijn…okee, daarom dus!

Tot zover mijn 5 tips. Heb jij ook een tip, of wil je gewoon even laten weten wat je van deze tips vindt, laat het me weten!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.