Stoer Edinburgh

Edinburgh is een stad waar je middenin de geschiedenis rond kunt wandelen. Vanuit de verte hoor je het geluid van doedelzakken en via de steile straten kan je je naar beide uiteinden van de stad begeven, naar een eeuwenoud kasteel. Over de historie hiervan kan je weer meer te weten komen door de diverse rondleidingen die er plaatsvinden, of alleen al door er gewoon zelf een bezoek te brengen! Het is een stad waar zoveel is gebeurd, de sfeer doet aan alsof de stad alle veldslagen in zich heeft opgeslagen.

photo credit
 

Ook is Edinburgh een stad waar het, ondanks de noordelijke ligging, wel degelijk toch erg warm kan zijn! Gelukkig valt er voldoende verkoeling te zoeken bij de vele pubs, of in het park. Vanuit het park op de heuvel heb je een enorm mooi uitzicht!

 

Het grootste museum in Edinburgh, het National Museum of Scotland, is gratis toegankelijk en is echt een bezoek waard. Ten slotte is naast alle historie ook een mooi modern gebouw in de stad te bewonderen: het Schotse House of Parliament. Dit stukje moderne architectuur met veel houtwerk is gedeeltelijk ook toegankelijk voor publiek. Leuk detail is dat naast het Engels ook het Gaelic (de Schots-Keltische taal) als taal wordt gebruikt in de informatiegidsjes en op het gebouw zelf!

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *