Steden langs de Amalfikust.

Boulevard in Salerno: uitzicht op de Amalfikust

De Amalfikust
Langs de Amalfikust tref je vele prachtige plaatsen. Zodra je een keer op vakantie gaat naar deze regio, is het eigenlijk jammer om op 1 plek te blijven al is het er in de zomer heerlijk om aan het strand te liggen. Door middel van excursies, of door een huurauto te boeken, kan je de rijkdom van deze kust gaan ontdekken! In deze blog deel ik een aantal highlights.

Duomo van Positano

Amalfi, Positano
Amalfi en Positano zijn de bekendste stadjes van dit gebied. Beide zijn het prachtige plaatsen welke op indrukwekkende manier steil tegen de heuvels op gebouwd zijn.  Daarbij herbergen deze plaatsen erg prachtige gebouwen zoals de Duomo in zowel Amalfi, als Positano! Positano staat bekend om de boetiekjes, Amalfi om de Limoncello en je kunt met de auto erheen rijden, maar bijvoorbeeld ook met boot over zee er naartoe varen! Let op: dit zijn wel direct ook de meest toeristische steden in dit gebied, en dat is te merken aan de drukte en de prijzen…

Met de boot naar Amalfi

Salerno
Minder toeristisch, maar veel groter dan de vorige plaatsen is Salerno! Ook deze stad ligt aan de kust en heeft onder andere een mooie boulevard waar je uit kunt kijken over zee. En ik heb al eerder over deze stad geschreven, maar elke keer ontdek ik er weer nieuwe dingen! Bezoek er bijvoorbeeld het toprestaurant Botheghelle65 aan de gelijknamige straat, proef het Napolitaanse gebak genaamd Baba bij Baba Napoli, of ervaar simpelweg hoe de inwoners van deze stad het vaak leuk vinden om even een kort praatje met je te maken! (lees hierover bijvoorbeeld mijn blog ‘tutto a posto’).

Ook een tip: een ijsje eten bij Nettuno…het kan er druk zijn!

Vietri sul Mare
In deze plaats is het keramiek wat de klok slaat. Aanrader is het keramiek museum net buiten Vietri wat in twee gebouwen gehuisvest is. Het prachtige uitzicht tot aan Salerno toe krijg je er gratis bij! In het stadje zelf vliegt de keramiek je aan alle kanten om de oren. Naast de vele winkels, is keramiek ook in veel van de gebouwen in de stad verwerkt. Letterlijk is de keramiek met Vietri verweven.

Keramiek in Vietri

Paestum
Deze stad ligt een stukje zuidelijker dan de bovenstaande. Officieel heet het ook geen Amalfikust meer. Echter, de plaats is te bijzonder om zomaar over te slaan. Paestum, de naam doet het al vermoeden, herbergt namelijk eeuwen geschiedenis! Indrukwekkend is het om tussen de Griekse en Romeinse tempels te wandelen en om te beseffen dat opgravingen hier je mee terug nemen naar zo’n 2500 jaar geleden…Ook voor deze plaats geldt: mocht je genoeg oudheid hebben gezien en het is mooi weer, even verderop is ook hier weer het strand te vinden! In de zomer is dat toch maar een mooie bijkomstigheid van al deze steden: de ligging aan de prachtige Amalfikust.

Een van de drie tempels bij Paestum

4 antwoorden
 1. Arie
  Arie says:

  Leuke blog! De Amalficoast is zo mooi! K ben er nooit geweest maar ik ging een keer googlen toen ik het liedje ‘Amalfi coast’ hoorde van Hooverphonic en dacht: hier wil ik echt heen op vakantie!

  Beantwoorden
  • janine reso
   janine reso says:

   Hi Arie,
   Thanks! 🙂 het is inderdaad een heel mooi stukje Italië. Ik ben er nu twee keer geweest en kan niet wachten om er weer naartoe te gaan! 🙂

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *