IMG_20141207_195708

Kerst in Gent

IMG_20141207_195708Iets simpels als kerstverlichting maakt een stad extra sfeervol. Tijdens de grijze winterdagen is het juist daarom vaak extra leuk een stad te bezoeken! Daarbij is in veel steden een kerstmarkt te vinden met de gebruikelijke producten en een ijsbaan en/of reuzenrad als extra attractie. Afgelopen weekend was ik in Gent, een prachtige oude stad met een nu nog feestelijker uitstraling! De vele historische gebouwen geven de stad haar sfeer. Alle kerstverlichting die daar nu omheen is gedrapeerd, maakt de stad nog sfeervoller!

Ook in Gent is deze weken een kerstmarkt te vinden. Naast de gebruikelijke kraampjes, de glühwein en de kerstmuziek, geeft ook dit de stad tijdens de decembermaand extra sfeer. In Gent kan je nu ook vanuit het reuzenrad de stad overzien, al is het wel frisjes zo in de winter!

Graslei

Kerst is voor mij het ultieme gevoel van nostalgie. Je denkt terug aan vervlogen tijden en een gevoel kan ontstaan dat opeens alles mogelijk is! Als het dan ook nog gaat sneeuwen en de kerstverlichting doet zijn werk, dan zou het zomaar kunnen dat… (vul maar in).

Uiteraard blijf ik ook wel met beide benen op de grond. De dag dat wij Gent bezochten, vond er ’s ochtends de begrafenis plaats van zanger Luc de Vos en rouwden er mensen om het verlies. Ook tijdens de vrolijke kerstsfeer blijft de andere kant bestaan. Het is een geluk om te kunnen genieten zonder zorgen. Eén vooruitzicht is sowieso fijn na de kerstdagen: de dagen worden weer langer, het wordt weer lichter! (een groot goed voor een zon liefhebber zoals ik) Tot die tijd zou ik zeggen: zoek ook eens de kerstsfeer op in de stad en proost met een glühwein op de gezelligheid!
IMG_20141207_200012

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.