Catania, stad bij de Etna

Steden in Sicilië 
Sicilia e bellissima! Naast heerlijk in zee te hebben gezwommen, heb ik er in de afgelopen weken een aantal mooie steden kunnen bezoeken! In deze blog kun je van alles over Catania lezen. Dit is de grootste stad aan de oostkust van Sicilië. En er valt veel te ontdekken! Sinds 2002 staat het historische centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Overal waar je kijkt kan je de barokke bouwstijl bewonderen. Ik heb nu een keer de stad bezocht en het is waar: voorbij elke hoek die je afslaat kom je weer iets verrassends tegen. Hierbij mijn favorieten so far. (want heel graag zou ik vaker deze stad willen gaan bezoeken!)
piazza duomo

1. Piazza Duomo
Zodra je op dit plein staat, zie je om je heen enkel prachtige barokke gebouwen. Om dit plein heen staan de Duomo Sant’Agata, pallazo degli Elefanti en in het midden van het plein staat ook een leuke bezienswaardigheid: de fontana dell’Elefante! De olifant is het stadssymbool. Waar het vandaan komt? Hierover doen diverse verhalen de ronde. Ik heb nog niet ontdekt welke het origineel is!
via Etnea

2. Via Etnea
Een zijstraat van de Piazza Duomo is de Via Etnea. Deze straat loopt helemaal tot aan de Etna! Het is een mooie lange winkelstraat waar je heerlijk kunt winkelen. Op een gegeven moment kan je afslaan een zijstraat in de heuvel op en hier kom je bij de volgende bezienswaardigheid!
anfiteatro3. Anfiteatro Romana
In het midden van de straat tref je hier opgravingen aan van een amfitheater. Erg leuk vind ik altijd het contrast tussen de enorm oude bouwconstructies en de hedendaage gebouwen die om deze opgravingen heen staan. Alsof in een klein stukje van de stad de tijd stil is blijven staan!
villa Bellini4. Villa Bellini
Verderop in de stad liggen deze prachtig opgemaakte tuinen. Het is het grootste park van de stad! Bellini heeft in zijn korte leven 10 opera’s en vele andere werken gecomponeerd en Catania was zijn geboorteplaats. Verderop tref je ook het Teatro Massimo Bellini aan, ook vernoemd naar deze grote componist. Voordat je je echter daar naartoe begeeft wil ik je adviseren eerst even naar Pasticceria Savia te gaan! (op de foto het gele gebouw beneden aan de weg). Savia moet je tijdens een bezoekje aan deze stad zeker niet overslaan!

Savia

5. Savia
Savia is een beleving apart. Los van dat alles wat je daar kunt bestellen geweldig smaakt, is het een feest om te zien hoe chique de bediening gekleed is (ook bij een zomerse temperatuur van 30 graden) en om te zien hoe de mensen af en aan lopen om de heerlijkheden van Savia te proeven. Savia is een begrip, ook onder de inwoners van Catania, en terecht!

Hoe te bereiken
Zowel vanaf Schiphol Amsterdam als Eindhoven Airport gaan er meerdere vliegtuigen per week rechtstreeks naar Catania. Catania beschikt over de grootste luchthaven van Sicilië! Via de aanbieders KLM en Transavia gaan rechtstreekse vluchten. Om prijzen te vergelijken en bijvoorbeeld niet-rechtstreekse vluchten te bekijken kan je Skyscanner raadplegen.

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.